11 o C Kdz. Ereğli

% 100 YERLİ TEKNOLOJİ !

Çınar Çelik Rulo Asitleme Fabrikası, Ereğli’de törenle açıldı.

Gündem 2 ay 1 gün 4 saat 40 dakika önce 10

Haberi Paylaşın

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “1923’ten 2002 yılına kadar ülkemize sadece 14 buçuk milyar dolar doğrudan yabancı yatırım gelmişken son 21 yılda 266 milyar dolar yabancı yatırım gelmiş. Bu ne demek? Daha fazla üretim yatırı; daha fazla istihdam, daha fazla vergi geliri, daha fazla ihracat ve döviz geliri demektir” dedi.

Türkiye’de, İSO 500 listesinde yer alan Çınar Boru Profil sanayi firmasının yeni tesisi olan Çınar Çelik Rulo Asitleme Fabrikası, Ereğli’de törenle açıldı. Yüzde yüz yerli teknoloji ile tamamlanmış yatırım, Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete başladı.

Açılış konuşmalarında, Çınar Boru Genel Müdürü Ali Turan’ın ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çınar, katledilen Filistinlileri anıp zalim İsrail’i ise lanetlediği konuşmasında; Abdurrahman Çınar ile 1978 yılında başlayan üretim serüveninden kesitler anlattı.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat da, “30 yıldan fazladır çok yakinen tanıdığım Çınar ailesinin, bu dördüncü imalat sanayi tesisinin açılışında bulunmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

METAL BAŞKENTİ EREĞLİ…

Ereğli için övgü dolu sözler eden Bakan Bolat, “Ereğli, 1960’ta küçük bir kasaba konumundaydı ama bugün 200 bin civarında nüfusu ile Zonguldak’ın ve ülkemizin gözbebeği sanayi şehri, metal başkenti olmuştur. Aynı zamanda Zonguldak, 10 yılların kömür madenciliğinin yanından Sakarya doğal gazımızın Filyos’ta karaya ulaştığı ve evlerimizi, sanayi kuruluşlarımızı ısıtacağı doğal gaz ham merkez üssü haline gelmektedir. Onun için, Zonguldak’ın enerjide, imalatta, metal ve madencilikte Türkiye ekonomisine katkıları çok büyüktür. Bu noktada, hükümetimiz, tüm Türkiye satında olduğu gibi Zonguldak’ta da ekonomi ve sanayinin gelişmesi için çok büyük teşvikler vermiş, çok büyük yatırımlar yapmış bulunmaktadır. İnşallah, doğal gazın karaya ulaşması daha da yükseldikçe Türkiye’nin enerji maliyeti, ithalata ödediği döviz gideri de azalacak ve ucuzlayan enerji ile birlikte sanayimiz ciddi bir ivme kaydedecektir” diye konuştu.

SON 20 YIL KIYASLAMASI

Cumhuriyet tarihinden günümüze uzanan yılların kıyaslamasını da yapan Bakan Bolat şunları kaydetti:

“1923’ten 2002 yılına kadar ülkemize sadece 14 buçuk milyar dolar doğrudan yabancı yatırım gelmişken son 21 yılda 266 milyar dolar yabancı yatırım gelmiş. Bu ne demek? Daha fazla üretim yatırı; daha fazla istihdam, daha fazla vergi geliri, daha fazla ihracat ve döviz geliri demektir. Bunları arttırmaya çalışıyoruz. Müteahhitlerimiz dünyada ikinci sıradalar. 137 ülkede 510 milyar dolarlık proje tamamladılar. Bunun 50 milyar doları 2002’den önce, 460 milyar doları 2002’den bugünedir. Aradaki farka bakar mısınız? Bunlar kolay başarılmadı. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti kadrolarının hizmet, eser ve üretim icraatlarıyla; başarılı yönetimleri ve Cumhur İttifakı’nın sarsılmaz bir birlikteliği ile ve aziz milletimizin güçlü destekleri ile bu sonuçlar elde edildi.”

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORLARINI KIRAN RAKAMLAR…

Bolat, Türkiye’nin ihracatta atılım yaptığını ifade ederek şöyle dedi:

“İnşallah, dahi iyi olacak. Daha müreffeh günlere ulaşacağız. Türkiye, son 20 yılda yüzde 5.4 yıllık büyüdü. Dünya ortalaması yüzde 3.4’dü. Avrupa Birliği çok daha düşüktü. İlk çeyrekte biz yüzde 5.7 büyüdük. Avrupa yüzde 0.8 büyüdü. ABD yüzde 2 büyüdü.

İhracatta dünya ticareti geçen yıl yüzde 1.2, dünya mal ihracatı geçen yıl yüzde 5 düşmesine rağmen Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kıran rakamlarla Allah’a şükür büyüyor. Bu yıl ilk 7 ayda yüzde 3.4 mal ihracatındaki artışımızla 261 buçuk milyar dolar ile son 12 aylık rakamımıza ulaşmayı başardık. Canla başla çalışıyoruz.”

ABDURRAHMAN ÇINAR’A TEŞEKKÜR

Konuşmasının son bölümünde ise Çınar ailesine teşekkür eden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çınar Çelik Rulo Asit Fabrikası, çok önemli bir katma değer kazandırdı. 20 milyon Euro gibi bir yatırımla, katacağı 100’e yakın istihdamla ülkemize yeni bir ışık getirdi. Çok güzel bir slogan: Gelecek için yeşil çelik. Sanayiciler, yeşil ekonomiye uyuma mutlaka dikkat etmeliler. Biz, devlet olarak; hükümet, ticaret bakanlığı olarak bütün iş dünyası kuruluşları ile koordineli çalışıyoruz.

Zonguldak, ülkemizin enerji merkezi, çelik merkezi; Ereğli, ülkemizin çelik merkezi güzide şehrimiz ve Türkiye’nin bu çelik merkezinde çelik sektörüne yeni bir katkı olarak Çınar Çelik Rulo Asitleme Fabrikası’nı hep birlikte hizmete açıyoruz. Allah hayırlı mübarek eylesin. Sayılarını arttırsın. Ülkemiz için katkı veren herkesten Allah razı olsun. Çınar ailesini; başta Abdurrahman Çınar ağabeyimiz olmak üzere bütün evlatlarını ve yöneticilerini, kıymetli çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından işletme ortaklarına plaket takdimi yapıldı. Sonrasında ise tesis gezildi.

Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, DEİK Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yanı sıra bölge vali ve kaymakamları, oda yöneticileri ve ekonomi patronları katıldı.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 5 saat 29 dakika önce OTOMOBİL TIRIN ALTINA GİRDİ !
6 gün 23 saat 26 dakika önce GAZETECİ MEHMET DURSUN HAYATINI KAYBETTİ
6 gün 7 saat önce HORTUM ÇIKTI !
4 gün 12 saat 49 dakika önce O HEDEF İÇİN DENEME YAPILACAK !
3 gün 12 saat 6 dakika önce EREĞLİ EMNİYETİNE 2 YENİ ARAÇ
2 gün 3 saat 50 dakika önce MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN
1 gün 9 saat 28 dakika önce EREĞLİ KONGRESİ 3 KASIM\'DA YAPILACAK
3 gün 11 saat 59 dakika önce MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
13 saat 32 dakika önce 6 GÜNDE 14 KİŞİ YAKALANDI