13 o C Kdz. Ereğli

ERDEMİR'DEN ÜRETİM AÇIKLAMASI !

İlk yerli fırın Ayşe 26 milyon 500 bin ton sıvı ham demir üretildiği belirtildi.

Gündem 1 yıl 2 ay 18 gün 6 saat önce 88

Haberi Paylaşın

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir), “Ayşe” isimli 1 nolu yüksek fırınında bugün (4 Ağustos) itibarıyla 50 bininci dökümün gerçekleştirildiği bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) bünyesindeki Erdemir’deki, ülkenin ilk yerli fırını olan ‘Ayşe’de 15 Mayıs 2008’den bugüne toplamda ise 26 milyon 500 bin ton sıvı ham demir üretildiği belirtildi.

Erdemir mühendis ve işçilerinin emekleri ile yeniden inşa edilen ‘Ayşa’nin işletmeye alındığı günden itibaren planlı bakımlar dışında üretimini sürdürdüğü anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ancak ekonomik ömrünü dolduran1. yüksek fırınını yenilemeye 2006’da karar veren Erdemir, fırın çalışmaya devam ederken inşa ettiği yeni fırınını15 Mayıs 2008’de yine ‘Ayşe’ adıyla devreye aldı. Türkiye’nin ilk yerli yüksek fırını olma özelliğini taşıyan Ayşe, projelendirmeden devreye alınmasına kadar her aşamada Erdemir’in mühendis ve işçilerinin emeğiyle yeniden inşa edildi.

Erdemir’in mühendislik birikimi, proje yönetim tecrübesi ve yetkin insan kaynağına duyulan güvenin en önemli göstergesi olan 1. yüksek fırın ‘Ayşe’, 2008’den bu yana aralıksız şekilde üretimi sürdürüyor. Tesisin; yüksek fırınların belirli sürelerle durdurularak refrakter değişimi, mekanik ekipmanlarının bakımı ve gerektiğinde otomasyon kontrol sistemlerinin modernizasyonunun yapıldığı ‘Reline’ adı verilen duruşlara ihtiyaç duymadan50 bininci döküme ulaşması, ilk yerli fırının tasarım başarısını ve verimliliğini ortaya koyuyor.”

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 6 saat 17 dakika önce DEVREK YOL AYRIMINDA ZİNCİRLEME KAZA !
7 gün 6 saat 3 dakika önce İLÇEDE KORKUTAN PATLAMA !
4 gün 51 dakika önce OTOMOBİL TIRIN ALTINA GİRDİ !
6 gün 18 saat 48 dakika önce GAZETECİ MEHMET DURSUN HAYATINI KAYBETTİ
6 gün 2 saat 22 dakika önce HORTUM ÇIKTI !
4 gün 8 saat 11 dakika önce O HEDEF İÇİN DENEME YAPILACAK !
3 gün 7 saat 28 dakika önce EREĞLİ EMNİYETİNE 2 YENİ ARAÇ
1 gün 23 saat 12 dakika önce MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN
1 gün 4 saat 50 dakika önce EREĞLİ KONGRESİ 3 KASIM\'DA YAPILACAK