20 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ'DE OPERASYON ; 2 KİŞİYE 30 YIL !.

10 mürettebatın yargılandığı davada karar çıktı.

Gündem 3 gün 1 saat 51 dakika önce 8

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Limanı'na yanaşan Panama bayraklı gemide düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 141,5 kilogram kokain ele geçirilmesinin ardından tutuklanan 10 mürettebatın yargılandığı davada karar çıktı.

Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, gemi kaptanı M.D. ve ikinci kaptan A.A. 30 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 8 sanık beraat etti.

Tutuklu sanıklar, duruşma için Ankara’dan getirildi ve tercüman aracılığıyla savunmalarını yaptı.

Gemi kaptanı M.D., 30’dan fazla gemide kaptanlık yaptığını, bugüne kadar hiçbir suça karışmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Son seferde gemi güvenliği için ek tedbirler istediğini vurgulayan M.D., "Uyuşturucu yerleştirilmesine karşı önlem aldım, ancak aramada uyuşturucu bulundu. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Gemi ikinci kaptanı A.A. da uyuşturucunun Kolombiya'da yükleme sırasında gemiye yerleştirilmiş olabileceğini öne sürerek, yüklemenin karanlıkta yapıldığını ve aydınlatmanın yetersiz olduğunu savundu. A.A., "Hiçbir şey görmedim, suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları, uyuşturucu madde üzerinde mürettebatın parmak izinin bulunmadığını ve müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu. Mahkeme, gemi kaptanı M.D. ve ikinci kaptan A.A.’yı 30 yıl hapis ve 200 bin lira adli para cezasına çarptırırken, diğer sanıkların beraatine hükmetti.

Olayın Geçmişi

5 Ekim 2023 tarihinde Kolombiya’dan kömür yüklü Panama bayraklı geminin Ereğli Limanı'na uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlenmişti. Gemide yapılan aramada 141,5 kilogram kokain ele geçirilmiş ve gemi mürettebatından 10 kişi tutuklanmıştı.

Karar duruşmasını, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ve bazı ülkelerin konsolosluk görevlileri de takip etti.

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 22 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DE YAŞANAN OLAYIN AYRINTILARI
3 gün 16 saat 43 dakika önce BOZHANE KAVŞAĞINDA KAZA !
3 gün 16 saat 42 dakika önce KEPEZ\'DEKİ YANGINA İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ
7 gün 36 dakika önce İŞTE YENİ EREĞLİ YÖNETİMİ
3 gün 16 saat 43 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
22 saat 57 dakika önce DAHA MODERN VE KULLANIŞLI OLACAK !
3 gün 1 saat 51 dakika önce EREĞLİ'DE OPERASYON ; 2 KİŞİYE 30 YIL !.
2 gün 4 saat 55 dakika önce KOMUTAN BELEDİYEDE !
1 gün 20 saat 59 dakika önce BALI\'DA KAZA ; 2\'Sİ AĞIR 3 YARALI !
3 gün 16 saat 31 dakika önce SOĞANLI RAMPASINDA TAKLA ATTI !