KELEŞ; "EREĞLİ ERDEMİR'DEN BÜYÜKTÜR"

KELEŞ; "EREĞLİ ERDEMİR'DEN BÜYÜKTÜR"

Arslan Keleş basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantında, açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında istihdam vurgusu yapan ve  “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Ereğli’de istihdamın artması için elimizden geleni yapıyoruz. Ereğli bir sanayi kendidir. İstihdamı artması için yeni organize sanayi bölgesine ihtiyat olduğunu vurgulamıştık. Şehre gelen yatırımcı ’40 milyon Euro param var’ dese bir dönem yer verecek sanayi arsamız yok” ifadesini de kullanan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü.

KELEŞ’İN GÜNDEMİNDE ERDEMİR VARDI !
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın endüstri bölgesi ilan edilmek istenmesi konusuna da değinen  Keleş, “Bizim bu konuda duruşumuz, 2022 Ekim ayı öncesi ne dediysek o yöndedir. Hiç değişmedi. Burası bir özelleştirme kapsamında bir satış yapılmadı. Sadece Özelleştirme İdaresi, kendi elindeki hisseleri sattı. “ dedi.

Keleş sözlerini şöyle sürdürdü..

“ERDEMİR T.A.Ş mevcut duruyor; bugün hisseler el değiştirdi.
Baktığımız zaman burada yeni bir yatırım da yok. Duymadım, ya da ben mi kaçırdım; ‘ERDEMİR olarak şu yatırımı yapacağız, ilave 3 bin kişilik istihdam sağlayacağız, ürün çeşitliliğini arttıracağız, katma değeri yüksek ürünler yapacağız’ gibi herhangi bir şey de yok. Dolayısıyla ERDEMİR’in endüstri bölgesi olmak isteme sebebini, bence altında yatan haklı bir sebep de yok. Açıkçası kendi fikrimdir; bu şehirde hizmet verebilmesi için kamu kuruluşu olan Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin de para kazanmaya ihtiyacı var. Bizlerden emlak vergisi, çöp vergisi olarak düzenli olarak bizden alıyor. Hizmet verebilmesi için herkesin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Belediye başkanımızın (Halil Posbıyık) açıklamalarını dinledim. ERDEMİR, yılda 30 milyon lira emlak vergisi veriyor. Ben Arslan Keleş olarak 500 bin lira emlak vergisi veriyorum. Koskoca ERDEMİR 30 milyon lira ödüyor. Ya ben fazla ödüyorum ya da ERDEMİR az ödüyor. Söyleyeyim: ERDEMİR’e yapılan imtiyazdan ötürü bu kadar az ödüyorlar. İktisatçıyım, para hesabından da anlarım. ERDEMİR, emlak vergisinde 5 bölgeye bölünmüş. Ricaları ve talepleri doğrultusunda. Bir takım sözler verilmiş; işte kent meydanı yapacağız, şunu-bunu yapacağız diye. Bunlar belediye başkanımızın bana söyledikleridir. Fakat gerçekleşen bir şey yok, bunun karşılığında sadece 30 milyon lire emlak vergisi ve 10 milyon lira da ödemedikleri elektrik ve havagazı vergisi var. Bu da mahkemelik. Yani Ereğli Belediyesi ile ERDEMİR arasındaki tüm mesele bu. Bu para büyük para değil. 30 milyon lira 1 milyon dolar etmiyor. Bunu da hatır için değil yasalar emrettiği için veriyor. Ereğli Belediyesi, bu paraları almak durumunda ve bana göre de gerçekten çok az alıyor. Bunun, koskoca ERDEMİR tarafından gündem maddesi yapılarak işi çekip-çevirmeye çalışmasını anlamıyorum. Ereğli, Erdemir’den büyüktür, bunu da söylemek lazım. Bu şehre birisinin borcu varsa, Erdemir’in bu şehre borcu var. Bu şehir borcunu ödedi. En güzel yerlerini zamanında vermiş. Dolayısıyla Erdemir’in bu şekilde inatlaşmasını, endüstri bölgesi olması talebini sürekli gündemde tutmasına anlam veremiyorum.”

 


gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın